Velkommen til Katteindhegning.dk


200 trafikdræbte katte hver eneste dag...

Ifølge et skøn fra Falck og Danmarks Miljøundersøgelser dræbes 70.000 katte årligt i den danske trafik.

Det er næsten 200 trafikdræbte katte hver eneste dag - i vores lille land!

200 døde katte, som i stedet kunne have haft et trygt og sikkert udeliv i en løbegård eller en indhegnet have.


Vi lader lige tallet stå et øjeblik...
200.


Vores katte skal ikke være friløbere...

Vores katte skal ikke være tal i denne triste statistik. Derfor har vi valgt at indhegne haven, så de ikke kan løbe frit omkring i nabolaget. For selv om vi bor i et fredeligt område, er risikoen for trafikulykker, løsgående hunde, slagsmål med andre katte eller smitsomme sygdomme alligevel for stor til, at vi tør tage chancen.

Desuden er det os, der har valgt at have kat og ikke vore naboer. At holde kattene på egen matrikel er den enkle måde at undgå ballade med, at kattene sviner i børnenes sandkasser eller ridser bilerne på parkeringspladsen.

Det er hverken specielt dyrt eller indviklet at give kattene et sikkert udeliv. Det sværeste er ofte at finde ud af, hvordan man griber det an. Men heldigvis er der masser af god inspiration at hente fra andres løsninger. Da jeg byggede min første løbegård, fandt jeg i hvert fald helt uvurderlig inspiration i at kigge på andres hjemmesider.

Derfor håber jeg, du også får glæde af linksene på de følgende sider. Og man kan aldrig få inspiration nok, så hvis du kender til flere indhegninger, der bør være på listen, må du meget gerne sende en mail til undertegnede. Og husk, at formålet ikke kun er at vise de flotteste løsninger, men også mangfoldigheden af måder at gøre tingene på.

Lidt om mig

Katteindhegning.dk er under stadig udarbejdelse. Linkssamlingen her startede på min hjemmeside om "forkælelsesdyrene".

Jeg hedder Finn Frode Hansen og bor i Høje Taastrup sammen med min kone Lene og vore to katte Snehvide og Rags. Jeg har haft katte det meste af mit liv, om end det nok først er de senere år, jeg for alvor er blevet 'katte-tosset'.

Jeg er født i 1953 og arbejder i Post Danmark. Du finder mig ikke på Facebook og lignende fora, hvor man fraskriver sig alle rettigheder til eget materiale, men jeg kan kontaktes via mail adressen nederst på siden.